Eames stoel replica kopen

De Eames stoel is ontworpen vlak na de tweede wereld oorlog en stijgt zelfs nu nog steeds in populariteit. Met recht een tijdloos ontwerp! Deze stoel is daarom ook overal terug te vinden en het ontwerp van Ray en Charles Eames, is echt icoon geworden onder de stoelen.

Door zijn eenvoudige ontwerp geeft de stoel rust aan uw interieur. En hij is daarom ook zeer gewild als eetkamer stoel. Door de populariteit van de stoel zijn er zeer veel replica’s op de markt gekomen.

Eames replicas

De meeste Eames chairs die overal te zien zijn, zijn replica’s van het origineel. Hierdoor is er niet alleen veel variatie in kleur beschikbaar, maar is er ook veel verschil in kwaliteit te vinden. Als je op zoek bent naar een replica, dan zijn er honderden varianten te vinden. Maar zoals gezegd verschilt de kwaliteit ook enorm.

Vitra eames stoel

Het doel van de ontwerpers was om een zo groot mogelijke groep voor zo min mogelijk geld van het beste te laten genieten. En de Eames plastic chair is daar waarschijnlijk het beste voorbeeld van. Deze Vitra stoel is nog steeds eén van de meest verkochte stoelen ter wereld.

Het merk Vitra heeft in het verleden meerdere keren met Eames samengewerkt en de producten die hieruit voortkwamen worden nog steeds verkocht. Het origineel is uiteraard beter dan de replica’s, maar een goede replica zal niet veel onder doen voor het origineel.

Wil je voor het origineel gaan, kijk dan eens op de website van Vitra.

Eames Lounge

Niet alleen de plastic chair, maar ook de Eames Lounge is een ontwerp wat nog steeds mateloos populair is. Lichter, eleganter en moderner is wat deze stoel kenmerkt. Dit maakte het een echte klassieker onder de stoelen. In de toekomst hopen wij daarom ook deze stoel te gaan verkopen, net zoals de eames bureaustoel.

Eames replica stoelen van Gewoon wonen

De Eames replica stoelen en daar verstaan we de DSW, DSR, DAR en DAW onder, zijn ook bij ons te verkrijgen. Na lang zoeken en veel verschillende modellen proberen, zijn we uitgekomen op ons huidige model.

Zoals al eerder aangegeven zijn er honderden variaties op de markt en zonder uitzondering komen alle replica’s uit China. Door de grote verschillen in kwaliteit, was het voor ons van groot belang om een betrouwbare replica te vinden. En na lang zoeken kunnen wij nu echt zeggen dat we een uitstekende replica gevonden hebben.

Wat onze replica onderscheidt

In tegenstelling tot het overgrote deel van de replica’s, worden onze stoelen niet van het goedkopere ABS-kunststof gemaakt. Onze stoel wordt gemaakt van de kunststof Polypropyleen. Dit kunststof is zeer sterk en toch ook flexibel en licht. Het verschil in sterkte, maar ook in duurzaamheid ten opzichte van ABS-kunststof, maakt deze kunststof uitermate geschikt.

De levensduur van onze stoel is daarom veel langer. Ook omdat de kleur in het kunststof zit verwerkt en er niet op gespoten is. Een coating of een lak is daarom niet nodig. De stoelen verkleuren hierdoor bijna niet in zonlicht en gaan zo jaren mee. De stoel voldoet aan de Europese kwaliteitseisen.

Kleur

Een ander punt waarmee wij ons onderscheiden is de kleur. Wij hebben meerdere unieke kleuren die weinig te vinden zijn in Nederland. Niet alleen verkopen wij trendkleuren zoals Petrol of Taupe, maar ook een aantal tijdloze kleuren Warmgrijs, Lichtgrijs, wit en zwart.

Daarnaast is er nog onderscheid in de kuip en het onderstel zoals hieronder uitgelegd.

Soorten Eames stoelen

Eames DSW stoel

DSW staat voor Dining Height Side Char Wooden base. Kort samengevat betekend dit dat de stoel een kuip heeft zonder armleuning en onderstel met hout.

Deze dsw stoel wordt niet alleen veel als eetkamerstoel gebruikt, maar is ook zeer gewild in restaurants, ontvangruimtes of voor events.

Taupe kleurige DSW stoel
De Eames replica DSW – Taupe

Eames DSR stoel

De Eames stoel DSR is een variant op de DSW en het enige verschil tussen de twee is het onderstel. Waar de Eames DSW een houten onderstel heeft, heeft de Eames DSR een volledig metalen onderstel.

Waar het chromen onderstel standaard is, kunt u bij ons ook verschillende andere kleuren verkrijgen. Zo is er de keuze uit goud, wit of zwart. Mocht u op zoek zijn naar een andere kleur, dan is dit ook mogelijk. De onderstellen zijn bijna in elke kleur te poedercoaten.

Eames stoel dsr replica
De Eames replica DSR – Petrol

Eames DAR stoel

Naast de stoelen zonder armleuning, zijn er ook de replica’s met armleuning. De Eames DAR stoel is hier een mooi voorbeeld van. Ook deze stoel heeft een metalen onderstel wat ook in verschillende kleuren leverbaar is. In tegenstelling tot de DSR heeft deze stoel echter wel een armleuning. Dit maakt de stoel wat breder en een andere variatie met deze kuip is de Eames schommelstoel.

De Eames replica DAR – Mos

Eames DAW stoel

De stoelen van Eames zijn ook zeer in trek als eames eetkamerstoelen. De meest gekozen stoel voor aan de eetkamertafel is nog steeds de dsw stoel, maar de dsr, dar en daw doen daar weinig voor onder. De DAW eames stoel is een mooie variatie op de DAR. Net zoals de DSW heeft de DAW ook een mooi houten onderstel. Ook al bestaat het onderstel uit een combinatie van metaal en hout, het hout is wat het meeste opvalt aan dit onderstel.

De Eames replica DAW – Geel

Materiaal van de Eames stoel

Zoals al eerder aangegeven is de kuip gemaakt van Prolypropyleen. Dit sterke kunststof is zeer duurzaam en toch flexibel genoeg voor de stoel.

Het onderstel is een combinatie van staal en beukenhout of helemaal van staal en in alle gevallen is het staal gepoedercoat. De kuip is zeer UV bestendig en makkelijk schoon te houden. De gehele stoel is door dit materiaal gebruik lekker licht en dus makkelijk te verplaatsen.

De Eames stoelen samengevat:

  • Makkelijk te monteren
  • Licht en stevig
  • Veel kleuren en verschillende onderstellen
  • Verschillende modellen leverbaar (met of zonder armleuning, of als schommelstoel).
  • Tijdloos
  • UV bestendig en duurzaam