De velvet stoel is helemaal terug

Sinds vorig jaar zijn de velvet stoel en bank weer helemaal terug van weggeweest. Zo zagen wij de verkoop in velvet stoelen van onder andere Kick Collection en BePureHome het erg goed doen. Vooral het succes van Kick Collection is grotendeels te danken aan hun grote aanbod fluwelen eetkamerstoelen. Ook de Fauteuils hiermee zien mensen graag in hun woonkamer.

Ook in de zitzakken van Vetsak zien we de velvet en Cord velours stof terug. Hier is het verschil wat beter te zien tussen de wat grovere Cord Velours stof en de fijne en zachte velvet stof. De stoffen van Vetsak zijn echter vrij uniek en je zult deze stoffen dan ook niet snel ergens precies hetzelfde vinden.

Velvet, Velours of Fluweel

De woorden Velours, velvet of Fluweel worden eigenlijk een beetje door elkaar gebruikt. Fluweel is de Nederlandse naam. Het materiaal is luxe, zacht, glanzend en niet te vergeten harig. Het materiaal zelf is katoen of zijde, maar door de manier van weven krijgt hij zijn chique uitstraling. De lusjes en haartjes in de stof geven de stof een heerlijk zachte uitstraling. Doordat de haren twee kanten op kunnen worden gestreken, krijg je die bekende uitstraling van Velvet. Ook wel de vleug van de stof genaamd. Goed te zien op de velvet stoel van Kick Collection.

Daarnaast is er nog het woord velours. Dit is de franse benaming voor de stof, maar het is vaak ook een gesneden variant van velvet. Als je de twee stoffen naast elkaar legt, dan zie je bij de velours variant een iets mindere glans. Ook binnen velours is nog weer onderscheid te maken tussen staand en streekvelours. Rechtopstaande haren of de haren in 1 richting. Deze stof is vaak wat zwaarder en is vaak terug te vinden in meubels, maar ook in gordijnen. De stoffen fluweel, velvet en velours lijken erg op elkaar en het verschil zit hem in de afwerking en samenstelling van de stof. Dit zorgt voor een luxe glanzende look of juist een vintage look. 

Velvet eetkamerstoel

Als dealer van Kick zijn wij een grote fan geworden van de velvet stoel. Naast de verkopen via onze webshop, hebben wij ook meerdere stoelen met deze stoffering in projecten mogen plaatsen. Deze vrolijke frisse, moderne, maar ook chique collectie staat prachtig in ieder huis. En niet alleen als eetkamerstoel, maar ook op elke andere locatie doen deze stoelen het erg goed. 

Deze prachtige eetkamerstoel werd een groot succes in 2019 en we zien de stoel in 2020 alleen maar populairder worden. Zo komen ook dit jaar veel nieuwe modellen op de markt. Veel stoelen kunnen wij zeer snel leveren. Daarnaast hebben wij ook nog verschillende velvet eetkamerstoelen van andere merken.

Bij de zitzakken is ook mooi te zien wat nu het verschil is tussen de wat ruwere Cord Velours en de velvet stof. Beide stoffen zijn van extreem hoge kwaliteit en zitten heerlijk.

Velvet bank

Tegelijk met de velvet stoel kwam ook de velvet bank terug. Meerdere merken bieden nu hun banken aan in een variatie met velvet stof. En dit jaar heeft ook Vetsak een banken lijn geïntroduceerd. Deze Sofa is samen te stellen zoal je zelf wilt. Het mooie van deze banken is de cover. Deze is namelijk te vervangen voor bijvoorbeeld een buitenvariant. Ben je nu nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Neem dan eens contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *