Waar let je op bij online eetkamerstoelen kopen

Een eetkamerstoel online kopen levert kan een uitdaging zijn. Eetkamerstoelen spelen een belangrijke rol in je leven. Je zit erop tijdens het ontbijt, het avondeten, gezamenlijk met de rest van de familie tijdens het kerstdiner of om uit te puffen na een lange werkdag.

Merk je dat je de laatste tijd steeds minder tijd besteed aan de eetkamertafel? Lopen je kinderen steeds van tafel? Een goede eetkamerstoel kan erbij helpen de sfeer aan tafel terug te krijgen. Met een stel comfortabele stoelen in je eigen stijl blijf je nog uren met je familie aan tafel zitten.

De eetkamerstoel en je interieur

Doordat er online zo veel keus is, is er altijd wel een stoel te vinden die je helemaal geweldig lijkt. Veel stoelen kunnen niet alleen dienen als eetkamerstoel, maar ook als barkruk, bureaustoel of zelfs als fauteuil. De focus licht hier echter op de eetkamerstoel.

Kwaliteit boven kwaliteit is bij eetkamerstoelen zeker van toepassing. Een extra kussen omdat de stoel anders niet fijn zit is bij ons meestal overbodig. Uiteraard is de keuze helemaal aan jou, maar een goede stoel is meestal ook comfortabel. En vooral bij eetkamerstoelen kan er veel verschil in kwaliteit zitten. Dit is uiteraard ook in de prijs terug te zien.

Een goede stoel gaat jaren mee, terwijl een goedkope mindere kwaliteit stoel misschien een paar weken fijn zit, maar daarna een kwelling wordt. Bij hogere kwaliteit stoelen kun je vaak ook veel meer keuzes maken in kleur en bekleding. Ben je niet zeker van je zaak, laat je dan door ons adviseren.

Tip! Ga bij je zoektocht niet alleen voor de stoel die je mooi lijkt, maar kijk ook of deze wel bij je interieur en tafel past. Het is een grote teleurstelling als je stoelen uiteindelijk binnen zijn en ze net iets te laag zijn voor je eetkamertafel.

Verschillende materialen

Ons aanbod is zeer divers en dit is ook terug te zien in de materialen. Zo zijn er Kick stoelen waarbij je de keuze hebt uit verschillende onderstellen en verschillende kleuren kuipen. Ook hebben wij echter stoelen waarbij er keuze is tussen stofsoorten en leersoorten in verschillende structuren en kleuren.

Door deze ruime keuze kun je een stoel echt bij je interieur uitzoeken. Vindt je de stoel leuk, maar

Veel van onze stoelen zijn in zeer veel stofsoorten en kleuren leverbaar. Online laten we in veel gevallen echter maar een kleine selectie zien. Vindt je de stoel helemaal geweldig, maar zoek je toch een andere kleur. Neem dan eens contact met ons op om te vragen naar de mogelijkheden.

Populaire eetkamerstoel velvet

Elke periode heeft een bepaalde stoel die heel populair is. En op dit moment kunnen we van een groep stoelen spreken. Één van de meest populaire stoelen op dit moment is de eetkamerstoel velvet. Velvet is ook wel bekend onder de naam fluweel of Velours. Sinds 2019 zie je steeds meer banken en stoelen bekleed met de stof velvet. Een erg bekend merk hiervan is Kick Collection. Als officiële dealer hiervan, kunnen wij ook alle stoelen van dit merk leveren. Voorbeelden hiervan zijn de Britt, Lex en Ivy.

Waar de Ivy een mooie goede kwaliteit stoel is, is er ook nog een leuke vintage versie van deze stoel. Deze buisframe stoel Kai heeft een hout met rotan rugleuning en een velvet zitting.

Dit soort verschillen zijn er veel te vinden. Wij hebben er voor gekozen om dit soort alternatieven aan te bieden. Wij zorgen er altijd voor dat we altijd kwaliteit verkopen. Je zult bij ons daarom ook geen stoeltjes van 30 of 40 euro aantreffen. Dit soort stoelen zitten vaak of slecht of gaan maar kort mee.

Garantie

Een groot deel van onze stoelen heeft 2 jaar fabrieksgarantie. Er zijn echter ook stoelen waar de garantie tot maar liefst 5 jaar is. Ook op tafels gelden soms langere garantievoorwaarden. Wilt u hier meer over weten, neem dan contact met ons op.

Meet voor je koopt

We hebben het hier kort over gehad, maar meten is weten. Je zult niet de eerste zijn die er achter komt dat de stoel toch niet hoog genoeg is, of dat de stoel te breed is om er 3 naast elkaar te zetten aan tafel. Op onze site kun je alle maten van de stoelen vinden.

Bij een stoel is er meer dan de hoogte belangrijk. De volgende maten zijn in minder of meerdere maten belangrijk:

  • Breedte
  • Hoogte
  • Armleuning hoogte
  • Zitdiepte
  • Zitbreedte
  • Zithoogte

De hoogte is uiteraard belangrijk om te kijken of hij wel mooi bij een tafel past. De breedte heeft invloed hoeveel er aan een tafel kunnen en of het mooi staat. En de armleuning hoogte of de stoel wel onder de tafel kan.

De zitdiepte, zitbreedte, zithoogte en in mindere mate de andere maten, hebben echter ook invloed op het zitcomfort. Sommige stoelen zijn best smal en kunnen daarom best krap aanvoelen. Ben je gewend om tegen de rugleuning te zitten, maar ben je niet zo lang, dan kan een erg diepe stoel niet comfortabel zijn. Ook de zithoogte speelt hierin mee. Als een stoel erg hoog of laag zit, kan hij te veel of te weinig steun aan de bovenbenen leveren.

Zo kunnen we nog wel even doorgaan, maar dit zijn wel de belangrijkste dingen om op te letten.

Combineer

Combineren van stoelen kan leuke speelse interieurs opleveren. Niet alleen kunnen er meerdere kleuren worden gecombineerd, maar denk ook eens aan verschillende soorten stoelen.

Ook een leuke optie is om een tafelbank te combineren met bijpassende stoelen. De Lara is hier een leuke serie voor.

Zoals bij de Lara te zien is, is deze stoel en bank in meerdere kleuren leverbaar.

Deskundig advies

Wilt u graag deskundig advies, onze binnenhuis architect kan u hierbij helpen. Voor vragen over de mogelijkheden kunt u ons bellen en mailen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *